zm_ndd

Çarşamba

Bir tarafta başörtüsü olmadığı için bir kadına saldıran beyinsizler; öte tarafta başörtülü bir kadının sokağa çıkmasını engellemeye çalışan beyinsizler…
Siz hangi taraftasınız?
Bu ülkede başörtülü kızlara yıllardır başörtülerini çıkarabilecekleri yolunda fetvalar veriliyor. Fetvaların dayandıkları direk, 'bir yerlere gelmek'… "bu ülkede 'bir yerlere gelmeden' rahat edemezsiniz. Şimdi siz başınızı açın ki; sizden sonrakiler, siz yönetim kadrolarında olduğunuz için başörtüleriyle okullarına gidebilsinler, çalışabilsinler…" bu mantık hakimdi genel olarak, “dindar” insanların bu konuya bakış açısında… eğer bu fikrin hoşunuza gitmediğini belirtecek olursanız “aa ne bencilsin” deniyordu size, “ne yani kendini kurtarmak için tüm arkadaşlarını feda mı edeceksin? Sırf sen şimdi günaha girmeyesin diye bu ülkede yıllar sonra rahat rahat okuma imkanı olmasın mı” gibi komik ötesi sorularla, sorgularla karşılaşılıyordu. bu kızların bir kısmı önce okullarda derslerine girerken çıkardılar başörtülerini hizmet aşkıyla, okullar bitti gördüler ki başta devlet olmak üzere çalışabilecekleri alan yok, bunca yıl boşuna mı okuduk dediler, hani hizmet için yapmıştık biz bunları. O halde devam.. bunlardan bir kısmı tamamen çıkardı başörtüsünü, bir kısmı kapılarda açtı, bir kısmı da peruk taktı.
Bugün geldikleri ya da geldiğimiz noktaya bakacak olursak; bu insanlar yıllardır fazlasıyla hakimler yönetime. Bakanlıklarda üst düzey görevlerde bu insanlar var ve söz sahibiler. ancak şimdi o kutsi amaçları yerini nefsi arzulara bırakmış durumda. Daha çok para kazanmak, daha iyi mevkilere gelmek hedef olmuş durumda. Bu insanlar başları örtülü olan ve belki de kendileri zorla örtündürdükleri karılarına şimdi zorla başlarını bile açtırabiliyorlar mesela vali olabilmek için. Peki dini için bir şeyler yapabileceğini zanneden akılsız kızlar ne durumda? Onlar eğer hala başörtülülerse yakında sokağa çıkmaları bile yasaklanacak haberleri olsun.
Bir dini ya da bir düşünceyi o dinin yasakladığı, hoşlanmadığı bir araçla, bir yöntemle geliştirip güçlendiremezsiniz. Allah size başörtüsünü emrediyorsa, “ı ıh ben kendimden fedakarlık yapıp allah’ın dinine yardım etmeliyim” diyemezsiniz. Böyle bir yaklaşım başta inancınızla çatışır. Bu yanlış yapıldı, yapılıyor yıllardır ve bu insanlar gittikçe daha fazlasını vermek zorunda kalıyorlar. Başörtüsü takıyorsanız, bunu sindirebilmişseniz artık ötesi yoktur. Bunun ne için olduğu zırnık önemli değildir. Din için, zevk için, belli rahatsızlıklardan dolayı… hiç önemi yok. Bu tercihinizden dolayı çeşitli mekanlarda, çeşitli insanlar tarafından aşağılanmanız, dışlanmanız, itilmeniz kabul edilemez.
Bir insan başını açmak istiyorsa açar, banane. Ama bunu dini için yaptığını söylemesin. Bunu kendinden sonrakilerin rahat etmesi için yaptığını söylemesin. Böyle bir saçmalık kabul edilemez. Açıyordur çünkü bunun sağlayabileceğini bildiği avantajlar vardır. Açıyordur çünkü hakim, savcı, kaymakam, vali, doktor, vs vs olabilecektir. Ötesi yoktur.
Tüm bunları çok iyi biliyorum, çünkü bu insanlarla beraber yaşadım yıllarca. Ve üç beş yıl önce son sınıftayken Ankara üniversitesi hukuk fakültesini bıraktım. Peruk takmamı önerenlere sıçayım peruğunuza dedim. Nolcak canım nasıl olsa sizde derse girme zorunluluğu yok, sınavlara girerken açıverirsin başını diyenlere garip garip baktım. Açıvermek??? Nasıl bir inançtır ki bu sizi inandığınız bir şeyi yapmaktan bu kadar kolay vazgeçirmelerine izin veriyor? Nasıl bir insanlıktır ki bu, nasıl bir onurdur ki bu, üniversite kapılarında, dairelerin kapılarında başınızı açıp içeri girmenizi içinize sindirtiyor? Kendinizi nasıl bu denli aşağılayabiliyorsunuz?

Ve son bir söz de, başörtüsünü savunabilmek için o bir simge değildir diyenlere: başörtüsü basbayağı bir simgedir kardeşim. Başörtüsü benim inancımın simgesidir, benim düşünce sistemimi belirleyenin İslam olduğunu, Kuran olduğunu ortaya koyar. Ki kimilerini bu denli rahatsız etmesi bundandır.

Etiketler: