zm_ndd

Perşembe


...dışarda
kar yağıyor hava
çelik bir ustura gibisoğuk


"hava çelik bir ustura gibi dışarda kar yağıyor zemherinin en acımasız günleri dışarda kar yağıyor öyle masallardaki gibi incecikten ya da lapa lapa değil döne döne buram buram dışarda kar yağıyor hava ustura gibi soğuk minicik elleriyle üşümüş ayaklarını ovuşturan çocuk geceleyin araba vapurunda ürkek gözlerle biletçiyi kolluyor dışarda kar yağıyor morarmış ellerini ısıtmaya yetmiyor nefesi kimi kimsesi gidecek bir yeri yok dışarda kar yağıyor sırtında paltosu yok dışarda kar yağıyor ayağında pabucu yok dışarda kar yağıyor hava soğuk çok soğuk çok bugün yılın bir çocuk günü olabilir bu yıl dünya çocuk yılı olabilir onun bunlardan haberi yok üşümüş acıkmış sıcacık bir çörek gibi güneşi düşlüyor sevilmemiş bilinmemiş unutulmuş dışarda kar yağıyor"*



bir temenni işte.. karın o ufacık minicik tanelerini görünce havada; yağar sandım, çoğalır büyür sandım. öyle istedim. belki..

*ünol büyükgönenç'in 1979'da yaptığı "güzel günler göreceğiz" albümünden 'dışarda kar yağıyor'... 90'larda olgunlar sokak'ta "çekme kaset" olarak bulunabilmişti tarafımızdan.. bir daha da rastlanmadı eşine benzerine, orijinaline..
ünol

Etiketler: , ,